Declaració de la Comissió i de l’Alt Representant en el Dia Internacional de les Dones

Descarregar Pdf

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, la Comissió Europea i l’Alt Representant/vicepresident fan la següent declaració:  

«Actualment el percentatge de dones a la política encara és molt lluny de ser representatiu de les nostres societats diverses. La proporció global de dones en cambres baixes o parlaments unicamerals se situa de mitjana en el 33 % als estats membres de la UE i en el 26,5 % a nivell mundial. Cal que continuem treballant per inspirar i promoure la inclusió de les dones a la política.

El 2024 és un any marcat per eleccions a molts llocs del món en què estaran cridats a votar més de 4 000 milions de persones, entre les que hi ha també els més de 400 milions de ciutadans de la UE que votaran en les eleccions al Parlament Europeu del juny. En aquest Dia Internacional de les Dones, reconeixem l’activisme valent de les sufragistes europees que van lluitar pel dret de vot quan era un privilegi masculí i rendim homenatge a cadascuna de les dones que, en tota la seva diversitat, contribueixen a fer una societat més justa i més igualitària.

En molts llocs del món, malauradament encara no es permet a les dones de participar en la vida pública i, en alguns casos, se les exclou totalment de la presa de decisions i de l’espai públic. En totes les societats, les dones continuen topant amb la discriminació i tenen més risc de patir violència tant a internet com en el món físic. Això és especialment greu en el cas de les dones polítiques, periodistes i activistes, en particular les defensores dels drets humans.

En aquest any d’eleccions, animem totes les dones —també les noies joves— de tot arreu, a exercir el seu dret a vot, a reivindicar el seu espai a la societat i a sentir-se empoderades per participar en la vida política.» 

Podeu trobar la nota de premsa completa aquí.