Convocatòria de pràctiques per a graduats universitaris

Descarregar Pdf

Fins al 30 de juny està oberta la convocatòria per presentar-se a les beques Robert Schuman, que començaran a la tardor del 2021 i tindran una durada de cinc mesos. Els sol·licitants han d’estar en possessió del títol universitari almenys tres mesos abans de començar les pràctiques. Es convoca una plaça de pràctiques en Comunicació a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, de l’1 de setembre al 31 de gener.

El Parlament Europeu convoca dos cops l’any períodes de pràctiques per a graduats universitaris. Les Beques Schuman permeten completar els coneixements adquirits durant els estudis i familiaritzar-se amb l’activitat de la UE i, en particular, del Parlament Europeu. Les pràctiques estan obertes a graduats d’un gran ventall d’especialitats per realitzar tasques de comunicació, dret, traducció i interpretació, administració o tecnologies de la informació, entre d’altres.

En aquesta convocatòria per a la propera tardor, el Parlament Europeu ofereix 428 places, 131 de les quals en Comunicació i 40 en Relacions Internacionals. Les oficines del Parlament Europeu a Espanya n’ofereixen quatre: una a Barcelona i tres a Madrid. Aquestes permeten als becaris conèixer les tasques d'una oficina de premsa, estar en contacte amb eurodiputats i seguir de prop l’actualitat del Parlament Europeu. Es poden consultar totes les ofertes de pràctiques disponibles, així com els requisits, a la pàgina principal d'ofertes de períodes de pràctiques del Parlament Europeu.

Les beques són per a períodes de 5 mesos, amb inici l’1 d’octubre i final el 28 de febrer, amb la possibilitat de ser prorrogats (d’1 a 3 mesos addicionals). En el cas de l’oficina de Barcelona, la beca serà de l’1 de setembre al 31 de gener.

Els candidats poden presentar sol·licituds per a un màxim de tres ofertes de beques per període. Pots consultar la informació sobre el procés de sol·licitud i selecció aquí.

La convocatòria està oberta des de l’1 de juny i fins al 30 de juny a mitjanit. Els períodes de pràctiques compten actualment amb una remuneració de 1.372 euros mensuals per als becaris a Brussel·les o Luxemburg. A Espanya és de 1.292,42 euros, import que s’actualitza cada 1 de gener. Si les circumstàncies ho permeten, la beca també inclou un viatge a Estrasburg per participar de les tasques administratives o de gestió informativa de la institució durant una sessió plenària.

Més informació. Parlament Europeu, Oficina a Barcelona