Certificat COVID Digital de la UE

Descarregar Pdf

El Certificat COVID Digital de la UE ha assolit una altra fita important amb l'entrada en funcionament de sistema tècnic a escala de la UE, que permet verificar els certificats d'una manera segura i respectuosa amb la intimitat. El certificat de la UE va ser proposat per la Comissió per reprendre els viatges aquest estiu. Serà gratuït, segur i accessible per a tothom. Disponible en versió digital o en paper, serà la prova que una persona ha estat vacunada contra el COVID-19, ha donat negatiu en els tests o s'ha recuperat d'una infecció.

Arran de l’acord polític assolit el 20 de maig entre el Parlament Europeu i el Consell sobre el Reglament pel qual es regeix el certificat, avui ha entrat en funcionament l'estructura tècnica dels sistemes de la UE. Creada en tan sols dos mesos, la passarel·la de la UE permet la verificació dels elements de seguretat que contenen els codis QR de tots els certificats. D'aquesta manera, els ciutadans i les autoritats tindran la seguretat que els certificats són autèntics. Durant aquest procés, no s'intercanvien ni es conserven dades personals. L'entrada en funcionament de la passarel·la completa el treball preparatori a escala de la UE.

Des del 10 de maig, 22 països han provat ja amb èxit la passarel·la. Tot i que el Reglament s'aplicarà a partir de l'1 de juliol, tots els estats membres que hagin superat els assajos tècnics, i estiguin disposats a expedir i verificar certificats, poden començar a utilitzar el sistema de manera voluntària des d'ara. Avui mateix, set Estats membres - Bulgària, Txèquia, Dinamarca, Alemanya, Grècia, Croàcia i Polònia - han decidit connectar-se a la passarel·la i han començat a expedir els primers certificats de la UE, mentre que alguns països han decidit que no posaran en marxa el Certificat COVID Digital de la UE fins que totes les funcions estiguin desplegades a escala nacional. Per tant, més països se sumaran en els pròxims dies i setmanes. S'ofereix una panoràmica actualitzada en un lloc web temàtic.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí