Celebrem la Setmana Internacional de l'Accés Obert 2019

Descarregar Pdf

Apuntat a l'Escape Room!

La Setmana Internacional de l'Accés Obert és un esdeveniment mundial i una oportunitat per la comunitat acadèmica i de recerca per crear consciència i continuar aprenent sobre els beneficis de l'accés obert.

Les biblioteques de la UdL hem preparat diferents activitats que es recullen en aquesta biblioguia:

Escape Room on aprendreu els conceptes bàsics i els avantatges de l'accés obert. Imagineu que som a l'any 2119 i tota la recerca es publica en obert pels lectors o autors, però un malvat ha tancat tota la recerca de la Universitat de Lleida (articles, dades, comunicacions a congressos...). El joc, que s'inicia el dia 22 d'octubre fins el 8 de novembre, consistirà en desbloquejar la recerca i que torni a ser pública i gratuïta. Us podeu inscriure a través d'aquest enllaç.

MicroMooc sobre ciència oberta que s'impartirà a través del compte de Twitter @moocmicro on es tracten qüestions lligades als conceptes i les nocions bàsiques de la ciència oberta. Cada dia, del 21 al 25 d'octubre, es posarà l'accent en un aspecte diferent de la ciència oberta, des de la gestió i preservació de les dades fins a la recerca i innovació responsables, passant per les noves maneres d'avaluar la recerca.

Els continguts es publicaran en cinc idiomes: anglès, català, castellà, basc i gallec. Només cal triar l'etiqueta que es prefereixi en funció de l'idioma i l'horari de publicació:

  •     #OpenScienceMOOC19 (anglès) - 9 h
  •     #CiènciaObertaMOOC19 (català) - 10 h
  •     #CienciaAbiertaMOOC19 (castellà) - 11 h
  •     #CienciaAbertaMOOC19 (gallec) - 12 h
  •     #ZientziaIrekiaMOOC19 (basc) - 13 h

 Us animem a seguir el programa de cada dia a través de la BiblioAgenda!