Bitllets de tren gratuïts per a joves de 18 anys

Descarregar Pdf

Els joves nascuts el 2004 es poden inscriure per obtenir bitllets de tren gratuïts fins al 25 d'octubre, gràcies a la iniciativa "Descobreix la UE", recolzada pel Parlament Europeu.

Uns 165.000 joves adults han gaudit de la possibilitat de viatjar per la UE de manera gratuïta des del seu llançament al juny del 2018, gràcies a la iniciativa "Descobreix la UE".

Ara hi ha disponibles més de 35.000 bitllets de tren gratuïts que permeten als joves viatjar i descobrir Europa gràcies a la iniciativa "Descobreix la EU", que es va proposar per primera vegada el 2014 durant l'Esdeveniment Europeu de la Joventut (EY,E per les seves sigles en anglès) del PE. A més, per al 2022, els participants seleccionats rebran targetes de descompte carregades amb rebaixes a l'allotjament, el transport local, les visites culturals i molt més.

Informació sobre l'Any Europeu de la Joventut que la UE va anunciar per al 2022 i les iniciatives de la UE en relació amb la joventut

Com funciona?

Al voltant de 35.000 joves gaudiran de l'oportunitat de viatjar amb tren per Europa entre l'1 de març i el 29 de febrer del 2024. Qualsevol ciutadà europeu nascut entre l'1 de gener del 2004 i el 31 de desembre del 2004 pot sol·licitar bitllets en línia des de l´11 d´octubre al migdia i fins al 25 d´octubre, també al migdia. Per poder participar-hi, els sol·licitants han de respondre a un breu qüestionari.

Els participants podran viatjar durant un període mínim d’un dia i un màxim de 30 dies a almenys un país estranger.

Les persones amb mobilitat reduïda o necessitats especials poden sol·licitar ajuda addicional, per exemple, suport per cobrir el cost d'un acompanyant o un gos guia per a les persones amb discapacitat visual.

Més informació al portal europeu de la joventut.

Consulteu la notícia completa aquí.

Font: Parlament Europeu. Premsa