Banda ampla ultraràpida a llars i empreses de la gran majoria de municipis de Catalunya i les Illes Balears

Descarregar Pdf

A través de la primera convocatòria del programa UNICO-Banda Ampla, la connexió de molt alta velocitat serà possible per a gairebé 140 mil llars i empreses catalanes i més de 16 mil d'insulars.

La connexió a internet a molt alta velocitat, superior a 100Mbps, será una realitat per a gairebé 140 mil empreses i llars de 633 municipis catalans, els quals representen el 66,8 % del total de localitats. En el cas de les Illes Balears, la banda ampla arribarà gràcies als fons europeus Next Generation a 52 municipis insulars, els quals representen el 77,6% dels de les Illes Balears.

L’objectiu del programa UNICO-Banda Ampla del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital és que, en la primera convocatòria, la connexió de molt alta velocitat arribi a 1.265.967 llars i empreses de 4.516 municipis d’Espanya.

Centrada a 'zones blanques' (sense cobertura d'almenys 30 Mbps) i 'zones grises' (amb connectivitat de banda ampla a menys de 100 Mbs), la convocatòria atorga a 52 projectes dels 160 presentats ajuts de 249,9 milions de euros, una dotació històrica en aquest tipus de programes, per estendre la banda ampla ultra ràpida a 1,27 milions de llars i empreses, la meitat a Castella i Lleó, Catalunya i Andalusia.

L'extensió de xarxes de comunicacions electròniques d'alta velocitat està finançada amb fons del Pla de Recuperació i mobilitzarà una inversió publicoprivada que ascendeix a 479,4 milions d'euros.

El Programa d'Universalització d'Infraestructures Digitals per a la Cohesió (UNICO) canalitza una de les inversions principals del Pla de Recuperació a l'àrea de la connectivitat digital amb l'objectiu d'ampliar la cobertura de banda ampla al 100% de la població. El Pla de Recuperació té previst una inversió de 2.000 milions d'euros fins al 2023 per estendre i millorar les infraestructures digitals, reforçar la cohesió territorial i fer front al repte demogràfic. L'objectiu, també recollit a l'agenda Espanya Digital 2025, és que el 100% de la població espanyola tingui cobertura de banda ampla el 2025.

Més informació:

Fons Europeus a Catalunya

La Moncloa

Llistat de projectes seleccionats