Agenda d’Inversions de Global Gateway amb l’Amèrica Llatina i el Carib

Descarregar Pdf

Durant la taula rodona empresarial UE-ALC d’avui, en el marc de la Cimera UE-CELAC, la presidenta Ursula von der Leyen ha presentat l’Agenda d’Inversions de Global Gateway UE-ALC (AIGG), que gira al voltant dels pilars següents: una transició verda justa, una transformació digital inclusiva, el desenvolupament humà, i la resiliència sanitària i les vacunes. També ha anunciat que l’Equip Europa ha compromès més de 45 000 milions d’euros per a l’associació reforçada amb l’Amèrica Llatina i el Carib fins al 2027. 

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha declarat: «Em complau anunciar que l’Equip Europa invertirà més de 45 000 milions d’euros a l’Amèrica Llatina i el Carib fins al 2027 mitjançant el nostre programa Global Gateway. Junts hem dissenyat una agenda d’inversions de qualitat, en benefici de totes dues regions. Hem acordat els sectors i cadenes de valor que prioritzarem, que van des de l’energia neta i les primeres matèries fonamentals fins a la salut i l’educació. I no es tracta només de quant gastem, sinó també de com invertim. Global Gateway va acompanyada dels estàndards mediambientals i socials més estrictes, i també de gran transparència. Així és com treballa Europa.»

L’AIGG conté una llista de més de 130 projectes per fer realitat la transició verda i digital a banda i banda de l’Atlàntic. La llista s’ha elaborat en cooperació estreta amb la Presidència espanyola i constitueix la base dels diàlegs futurs amb els socis llatinoamericans i caribenys.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí.