9.100 milions d’EUR per ajudar les persones que fugen de la guerra

Descarregar Pdf

La conferència mundial de donants i la campanya «Stand Up for Ukraine» han recaptat 9.100 milions d'euros per a les persones que fugen de la invasió russa, dins Ucraïna i a l'estranger, inclosos 1.000 milions d’euros de la Comissió Europea. A més, el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament (BERD) ha anunciat un préstec addicional de 1.000 milions d'euros per atendre les necessitats de les persones desplaçades per la invasió.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha declarat: «La solidaritat dels països, les empreses i els ciutadans de tot el món ofereix certa llum en aquestes hores fosques. La campanya «Stand Up for Ukraine» ha recaptat 9.100 milions d'euros per a les persones que fugen de les bombes, tant dins com fora d'Ucraïna, amb un compromís addicional de 1.000 milions d'euros per part del BERD. I n'hi haurà més. Seguirem donant suport. I un cop les bombes hagin deixat de caure, ajudarem el poble d'Ucraïna a reconstruir el país».

Context

La conferència virtual de donants Stand Up for Ukraine posa el colofó a una campanya més àmplia a les xarxes socials llançada el 26 de març per la Comissió Europea i el Govern del Canadà, en col·laboració amb l'organització Global Citizen.

La campanya respon a la crida del president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski. Lobjectiu de la campanya és demanar fons i altres tipus d’ajuda per atendre les necessitats de les persones que fugen de la invasió, tant fora com dins Ucraïna.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí