Seguretat energètica europea

Descarregar Pdf

Preàmbul

Els Estats Units i la Comissió Europea s’han compromès a reduir la dependència d’Europa de l’energia russa. Reafirmem el nostre compromís conjunt amb la seguretat i la sostenibilitat energètica d’Europa i per accelerar la transició mundial cap a l’energia neta. Amb la nostra condemna enèrgica de la continuada invasió d’Ucraïna per part de Rússia, expressem la nostra solidaritat i suport a Ucraïna. Compartim l’objectiu de respondre a la urgència en matèria de seguretat energètica: garantir el subministrament d’energia per a la UE i per a Ucraïna. Agraïm l’avenç continuat cap a la integració física d’Ucraïna en els mercats energètics de la UE. La seguretat i la sostenibilitat energètiques de la UE i d’Ucraïna són fonamentals per a la pau, la llibertat i la democràcia a Europa.

Mitjançant l’Acció europea conjunta per a una energia més assequible, segura i sostenible (REPowerEU), la UE ha reafirmat el seu objectiu d’assolir la independència respecte dels combustibles fòssils russos molt abans del final de la dècada i de substituir-los per una energia estable, assequible, fiable i neta per als ciutadans i les empreses de la UE.

Els Estats Units i la UE s’han compromès a complir els objectius de l’Acord de París, a atènyer l’objectiu de zero emissions netes d’ara al 2050 i a mantenir a l’abast l’objectiu de limitar l’augment de la temperatura a 1,5 graus Celsius, en particular mitjançant una transició ràpida cap a l’energia neta, les energies renovables i l’eficiència energètica. Aquestes polítiques i tecnologies també contribuiran a assolir la independència de la UE respecte dels combustibles fòssils russos. El gas natural continua sent un component important del sistema energètic de la UE en la transició verda, entre d’altres coses perquè assegura que amb el temps se’n reduirà la intensitat de carboni.

Els Estats Units i la Comissió Europea confirmem la nostra cooperació estratègica en el camp energètic en pro de la seguretat del subministrament energètic i la reducció de la dependència dels combustibles fòssils. Compartim els esforços per proporcionar als ciutadans i les empreses tant de la UE com dels seus països socis veïns un subministrament d’energia estable, assequible, fiable i neta. En aquest marc, establim una cooperació immediata per abordar l’objectiu apressant en matèria de seguretat energètica de garantir un nivell adequat d’emmagatzematge de gas de cara a l’hivern vinent i el següent. Continuarem cooperant estretament en altres mesures per accelerar la transició cap a una energia verda, reduir el consum d’energia i disminuir la dependència dels combustibles fòssils.

Grup de treball sobre seguretat energètica

Els Estats Units i la Comissió Europea crearan de manera immediata un grup de treball conjunt sobre seguretat energètica per establir els paràmetres d’aquesta cooperació i fer-la efectiva. El grup de treball estarà presidit per un representant de la Casa Blanca i un representant de la presidenta de la Comissió Europea.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí