Mesures per impulsar la biotecnologia i la biofabricació a la UE

Descarregar Pdf

La Comissió ha proposat un conjunt de mesures orientades específicament a impulsar la biotecnologia i la biofabricació a la UE. La Comunicació  «Construir el futur amb la natura» defineix els reptes i obstacles i proposa de superar-los d’acord amb la Comunicació sobre la competitivitat a llarg termini de la UE.

Els avenços que es fan en l’àmbit de les ciències de la vida gràcies a la digitalització i la intel·ligència artificial, juntament amb el potencial que tenen les solucions basades en la biologia per resoldre problemes socials, fan de la biotecnologia i la biofabricació un dels camps tecnològics més prometedors d’aquest segle. Aquestes disciplines poden ajudar la UE en la modernització dels seus sectors agrari, forestal, energètic, agroalimentari i de l’alimentació animal. A més, aquestes tecnologies poden ajudar a fer una UE més competitiva i més resilient que presti una millor atenció sanitària als seus ciutadans i completi les transicions verda i digital.

El sector de la biotecnologia i la biofabricació de la UE s’enfronta a diversos reptes: la transferència de la recerca i la tecnologia al mercat, la complexitat regulatòria, l’accés al finançament, les competències professionals, els obstacles de la cadena de valor, la propietat intel·lectual, l’acceptació pública i la seguretat econòmica. És per tot això que la Comissió presenta un conjunt de mesures en aquest àmbit.

 Consulteu el comunicat de premsa complet aquí (Comissió Europea)