Manuel de Pedrolo: una veu rebel

Descarregar Pdf

Cartell de l'exposició bibliogràfica Una veu rebel. 100 Manuel de Pedrolo

Enguany en farà 100 del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo i, per aquest motiu, el Govern de la Generalitat va aprovar el Centenari com a Commemoració oficial de l’any 2018.

Manuel de Pedrolo, nascut a la població segarrenca de l’Aranyó, és considerat com un dels escriptors més importants del segle XX. Tot i que va destacar principalment com a novel·lista, va cultivar tots els gèneres: poesia, narrativa, teatre, periodisme, assaig i traductor d’obres d’autors com John Dos Passos, Jean-Paul Sartre o William Faulkner, entre d’altres. La seva obra el va convertir en un dels autors més prolífics de la literatura catalana contemporània. Cal destacar la novel.la El mecanoscrit del segon origen com el segon llibre més venut de la literatura catalana i el més venut en el gènere de la ciència ficció de tot l’Estat. 

L’any 2015, la Biblioteca de Cappont  va realitzar l’exposició El llegir no fa perdre l’escriure. Homenatge a Pedrolo. 25 anys de la seva mort amb l’objectiu de difondre la seva obra literària.

Biblioteca i Documentació ha volgut sumar-se als actes de commemoració del Centenari del naixement de l’autor amb la recreació d’aquella exposició de 2015. Enguany l’exposició Una veu rebel. 100 Manuel de Pedrolo es podrà visitar del 7 de febrer al 26 de juny, a la segona planta de l’edifici del Rectorat. En aquesta exposició, seccionada en deu espais temàtics, es podrà contemplar una part del fons bibliogràfic de les biblioteques de Cappont i Lletres que inclou les publicacions més destacades de l’autor. L’exposició va acompanyada d'una biblioguia que es pot consultar a través d'aquest enllaç.