Les biblioteques compromeses amb els ODS

Descarregar Pdf

El diumenge 25 de setembre se celebra el setè aniversari de la signatura dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Amb aquesta signatura un total de 193 líders mundials es van comprometre amb un conjunt d’objectius globals per erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat de tot el món.

La implementació de l’Agenda 2030 comporta alhora un fet sense precedent: per primer cop hi ha un acord comú més enllà d’un estament polític per aconseguir els 17 ODS i 169 metes, que foren proposats per grups d’experts després de nombroses reunions en què van participar institucions governamentals, agències de l’ONU, representats d’entitats privades i organitzacions de la societat civil.

Des de les biblioteques hi volem contribuir posant el nostre gra de sorra, i és per això que hem creat un nou apartat a la pàgina web de BiD: “ODS a les biblioteques de la UdL”. Aquí expliquem breument les principals accions que duem a terme lligades amb l’objectiu de desenvolupament sostenible corresponent, accions proposades i validades dins del grup de treball d’ODS creat per a aquest fi.

Atesa la necessitat de trobar formes més sostenibles de viure i operar, també hi ha un ampli consens que ara és el moment en què empreses i institucions liderin els seu compromís per assolir els ODS. Per aquest motiu, amb la creació d’aquest grup de treball a les biblioteques, volem continuar treballant i millorant per poder avançar cap a la consecució dels objectius de l'Agenda 2030.

Les biblioteques de la UdL compromeses amb els ODS!