La Comissió Europea autoritza una quarta vacuna segura i eficaç

Descarregar Pdf

La Comissió Europea ha concedit una autorització condicional de comercialització (ACC) per a la vacuna contra la COVID-19 desenvolupada per Janssen Pharmaceutica NV, una de les empreses farmacèutiques Janssen de Johnson & Johnson, el que la converteix en la quarta vacuna contra la COVID -19 autoritzada a la UE.

Aquesta autorització segueix una recomanació científica favorable basada en una avaluació minuciosa de la seguretat, l'eficàcia i la qualitat de la vacuna per part de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) i compta amb el suport dels Estats membres.

La vacuna de Janssen s'administrarà en una dosi a adults de divuit anys o més per prevenir la COVID-19. La vacuna es basa en un adenovirus, un virus inofensiu que dóna les «instruccions» del virus causant de la COVID-19, de manera que les pròpies cèl·lules de l'organisme produeixin la proteïna exclusiva de virus. El sistema immunitari de la persona reconeix que aquesta proteïna exclusiva no ha d'estar a l'organisme i respon produint defenses naturals contra la infecció per COVID-19. El adenovirus de la vacuna no pot reproduir-se i tampoc causa la malaltia.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí