Igualtat de gènere a la UE

Descarregar Pdf

Aquestes són les principals mesures del Parlament per lluitar pels drets de les dones i aconseguir la igualtat de gènere a la feina, la política i a altres àrees.

Com fa front la UE a les desigualtats?

Des del començament, la Unió Europea ha promogut la igualtat de gènere i l'Europa social.

La UE ha adoptat legislació, recomanacions, intercanvis i bones pràctiques i proporciona fons per donar suport a l'acció dels estats membres. Els conceptes de la política d'igualtat de gènere de la UE van ser modelats per sentències del Tribunal de Justícia de la Unió. El Parlament Europeu adopta regularment informes de iniciativa pròpia sobre qüestions de gènere, per demanar que es millori la igualtat de gènere.

El Parlament sempre ha estat molt actiu en la lluita per la igualtat entre homes i dones i té una comissió permanent sobre els drets de les dones i la igualtat de gènere. Cada any, el Parlament celebra el Dia Internacional de la Dona (8 de març) i consciència mitjançant l´organització d’esdeveniments.

El gener del 2022, els eurodiputats van renovar la seva demanda per establir un nou grup al Consell on es reuneixin els ministres i secretaris d'Estat a càrrec de la igualtat de gènere. Els eurodiputats esperen que aquesta nova configuració ajudi a impulsar importants iniciatives d'igualtat de gènere, com ara la ratificació de la convenció d'Istanbul sobre la lluita contra la violència contra les dones.

El Parlament va aprovar el febrer del 2021 una resolució per avaluar els progressos realitzats en matèria de drets de les dones en els darrers 25 anys i els reptes futurs. Els eurodiputats van mostrar la seva preocupació per la posició d'alguns estats membres i el risc que la igualtat de gènere pugui retrocedir en aquests països. El Parlament també va demanar a la Comissió que garanteixi que els drets de la dona es tinguin en compte en totes les seves propostes, que desenvolupi plans concrets per millorar les taxes de pobresa de les dones i que s'esforci encara més per tancar la bretxa salarial.

Descobriu la nostra cronologia sobre la lluita de la UE pels drets de les dones.

Consulteu el text complet de la notícia aquí (Parlament Europeu, Premsa)