Exposició bibliogràfica a la Biblioteca de Lletres

Descarregar Pdf

A finals del s. XIX, a França, va sorgir el corrent de l’espiritisme. Els adeptes es reunien a la casa d’algun d’ells i celebraven les seves sessions, sempre en presència d’una mèdium. 

A Catalunya també va arribar aquesta tendència. Un dels personatges que la practicà fou Humbert Torres, el metge i polític de la Segarra.  

La Biblioteca de Lletres, dipositària del llegat, recull una exposició documental entorn de la seva figura i de l’espiritisme. La mostra, titulada La vida no acaba en el sepulcre i la tomba no és més que un jaç de descans entre dues etapes, es va inaugurar per Tots Sants i es pot visitar fins el 31 de gener de 2024. 

Alguns dels documents que hi podeu trobar són: La Religió futura: assaig d'espiritualisme científic i racional, de Marià Torres i Castellà; Els Enigmes de la psicometria d'Ernesto Bozzano, traduït per Humbert Torres, i Roma y el evangelio publicat pel Círculo Cristiano Espiritista de Lérida.

Un altre dels documents curiosos que recull l'exposició és part d'una obra encara inèdita d'Humbert Torres, redactada entre 1946 i 1948, titulada Mi libro de metapsíquica. Los puntos crucialesAl llarg d'un miler de pàgines, repartides en 11 llibretes escolars, exposa les seues idees sobre temes com la personalitat, el cos espiritual, la telecinesi, la criptestèsia o el 'més enllà'. 

Us convidem a visitar-la!