Exposició bibliogràfica: Paisatgistes catalans del segle XIX

Descarregar Pdf

Aquesta exposició romandrà oberta a la Biblioteca de Lletres fins al 15 de gener de 2018, amb un horari ampli de visita, de dilluns a diumenge de 9 a 21 h.

Amb motiu del 156 aniversari del naixement de Santiago Rusiñol i Prats i del 150 aniversari del naixement del seu amic Ramon Casas i Carbó, la Biblioteca de Lletres ha preparat una interessant exposició bibliogràfica que realitza un petit recorregut per la pintura paisatgística catalana del segle XIX.

En plena època romàntica, es va produir un atansament al món natural i un gust per sortir dels estudis i dels ambients urbans, per tal de captar l’encant de la vida senzilla del camp i el paisatge rural.

En la segona meitat del segle XIX es va imposar el realisme, que va contribuir a destacar encara més el paisatge seguint la tendència europea que va arribar especialment a través de França.

El recorregut permet admirar reproduccions de pintures de Rusiñol, Casas, Morera i Galícia, Meifrén, Vayreda, Durancamps, Brull i Roig, entre d’altres.