Exposició Vallverdú íntim

Descarregar Pdf

Amb motiu de la celebració de l’Any Vallverdú, la biblioteca Jaume Porta acull l’exposició Vallverdú íntim des del 13 de novembre fins al 31 de gener de 2024. Aquesta exposició mostra la vessant més íntima de Josep Vallverdú a través de la documentació i biblioteca personal de l’escriptor, fons que l’any 2015 l’autor va cedir a la Universitat de Lleida. La biblioteca de Lletres va fer un tast d’aquesta exposició dins el Simposi Josep Vallverdú: balanç d’una obra organitzat per la Càtedra Màrius Torres.  

L’exposició està presentada en sis expositors i desenvolupada a partir de sis àmbits destacant la visió més íntima de l’escriptor: la família, l’amor, les amistats, la terra, el pas del temps i els dietaris personals a través de fotografies, correspondència, poemes, articles de premsa, entrevistes i dedicatòries escrites i manuscrites, documentació provinent principalment del Fons Josep Vallverdú, del Fons Josep Maria Aloy, i del Fons Porta Vilalta. També s’exposen dues fotografies gràcies a la col·laboració de la Fundació Lo Pardal Guillem Viladot 

En ocasió de la celebració de l’Any Vallverdú, la unitat de Biblioteca i Documentació ha intensificat els treballs de la catalogació de la seva biblioteca, ha inventariat la correspondència emesa i rebuda, i ha digitalitzat conferències, obres juvenils, llibretes escolars i articles de premsa publicats als diaris Segre, La Manyana i Diari de Tarragona, i a la revista Àncora. Actualment s’estan dipositant aquests articles al Repositori de Fons Especials de la UdL, on ja se’n poden consultar més de 1.000, amb previsió que a finals de l’any 2023 es puguin consultar les 2.400 cròniques digitalitzades gràcies a la subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat. 

Us convidem a visitar-la!