Els eurodiputats advoquen per un bon ús dels diners i una supervisió democràtica

Descarregar Pdf

Els països han de fer un bon ús dels més de 700.000 milions d'euros dels plans de recuperació de la UE per adaptar-se a la nova realitat, segons els eurodiputats.

El Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la UE es va crear en el moment àlgid de la crisi de Covid-19 per ajudar els Estats membres a donar suport a les empreses i els ciutadans en dificultats. Tot i que l'economia de la UE es va recuperar el 2021 després d'una forta caiguda el 2020, estan sorgint nous reptes econòmics i socials amb la guerra a Ucraïna i l’augment de els preus de l’energia i els aliments.

Més que un instrument d'ajuda a curt termini, el Mecanisme de Recuperació i Resiliència de 723.800 milions d'euros és un pla orientat al futur que finança les reformes i inversions proposades pels països de la UE en àmbits com la transició ecològica, la transformació digital, la millora de la salut, la resiliència social i econòmica i el suport als joves.

Els eurodiputats subratllen que els diners s'han d'utilitzar de manera eficaç per garantir els beneficis a llarg termini per a l'economia i la societat de la UE, en un informe que analitza la aplicació del Mecanisme de Recuperació i Resiliència fins a la data, elaborat per les comissions d’economia i pressupostos del Parlament. També subratllen la necessitat de augmentar l'autonomia estratègica de la UE, reduir la dependència dels combustibles fòssils importats i diversificar les fonts denergia.

Més informació sobre el Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Consulteu l’article complet aquí