Eleccions europees del 2024

Descarregar Pdf

Projecció de composició del nou Parlament Europeu, basada en resultats provisionals a vint-i-tres països i estimacions i sondejos preelectorals en els altres quatre.

La projecció està basada en:

  • resultats provisionals a vint-i-tres Estats membres (a més d'Espanya, es tracta d'Àustria, Bèlgica, Bulgària, Txèquia, Croàcia, Xipre, Dinamarca, Estònia, Hongria, Finlàndia, Alemanya, Grècia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Portugal, Romania, Eslovàquia, Eslovènia i Suècia),
  • estimacions i sondejos preelectorals per als altres quatre països (França, Irlanda, Itàlia i Polònia).

Les primeres estimacions apunten a una participació en el conjunt de la UE del 51%.

La projecció de composició del Parlament és d'acord amb l'estructura del Parlament sortint i els seus grups polítics, sense prejutjar l'estructura que tindrà a la sessió constitutiva.

Tots els partits nacionals no oficialment afiliats a una formació política europea i que no formen part en aquesta legislatura dels “No inscrits” es classifiquen de moment en el grup d' “Altres”, amb independència de la seva orientació política.

La projecció s'anirà actualitzant amb les dades noves disponibles dels Estats membres. Podeu consultar la informació disponible a cada moment a la pàgina oficial sobre resultats electorals.

En aquesta pàgina trobareu tota la informació sobre resultats nacionals, escons per grup polític i país, detalls per partit nacional i grup polític, així com de participació. La pàgina inclou una eina per comparar resultats, calcular majories i incorporar ginys, per a la publicació automàtica d'actualitzacions.

Més informació: Parlament Europeu