Conferència sobre el Futur d’Europa

Descarregar Pdf

En una reunió aquest dimecres, el Consell Executiu de la Conferència sobre el Futur d’Europa ha continuat amb les preparacions per a l’inici de la Conferència.

El Consell Executiu ha donat suport a la plataforma digital multilingüe que permetrà als ciutadans de la UE participar a la Conferència. També ha acordat els mètodes de treball i ha avançat en les preparacions per a l’acte inaugural el Dia d’Europa (9 de maig).

Un debat obert, inclusiu, participatiu i democràtic.

A partir del 19 d’abril, gràcies a aquesta nova plataforma digital multilingüe, ciutadans de tot Europa tindran la possibilitat d’aportar les seves opinions sobre qualsevol tema que considerin important per al futur de la UE. Això permetrà que els ciutadans, per primera vegada a nivell de la UE, proposin idees, comentin idees d’altres persones i organitzin i participin en actes. La plataforma serà el nucli central de la Conferència, un lloc on totes les aportacions a la Conferència serà recollides i compartides, incloent-hi els actes descentralitzats, els panells ciutadans europeus i els plens de la Conferència.

Un mecanisme especialitzat de feedback afegirà i analitzarà els punts clau que s’hagin debatut per tal que es puguin tenir en compte als panells ciutadans europeus i als plens de la Conferència. La plataforma també oferirà informació sobre l’estructura i la feina de la Conferència, així com recursos per als organitzadors d’esdeveniments, incloent-hi un llistat dels actes principals a través dels quals podran promocionar les seves iniciatives a nivell local, regional, nacional i europeu. Els ciutadans hi podran cercar fàcilment els esdeveniments als quals els agradaria participar gràcies a un mapa d’actes.

Nota de premsa. Parlament Europeu