Avenços de la UE en els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Descarregar Pdf

Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea, ha publicat l'informe titulat en anglès  «Sustainable development in the European Union — monitoring report on progress towards the SDGs in an EU context, 2023 edition», que ofereix una visió estadística dels avenços cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la UE.

L'informe es publica juntament amb el paquet de primavera del Semestre Europeu, per tal d'augmentar-ne la pertinència per a les polítiques i complir així el compromís d'aquesta Comissió d'integrar els ODS al Semestre Europeu, tasca encomanada al Comissari Gentiloni.

L'informe mostra que la UE ha avançat cap a la majoria dels objectius en els darrers cinc anys, d'acord amb les prioritats de la Comissió en àmbits polítics clau com el Pacte Verd Europeu, el 8è Programa d'Acció en matèria de Medi Ambient i el Pla d'acció del Pilar Europeu de Drets Socials. Les dades mostren que la UE ha avançat molt cap a molts objectius socioeconòmics, mentre que s'esperen més avenços a escala mediambiental a mesura que els estats membres apliquin els ambiciosos objectius del Pacte Verd Europeu.

Per primera vegada, l'informe analitza l'impacte a curt termini de les crisis actuals als ODS. Això inclou la crisi energètica en el context de la guerra de Rússia contra Ucraïna i les seqüeles de la pandèmia. L'informe també inclou un capítol amb una anàlisi millorada dels efectes indirectes del consum de la UE a la resta del món.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí