Acord polític sobre la digitalització de la sol·licitud de visat

Descarregar Pdf

La Comissió es congratula de l’acord polític entre el Parlament Europeu i el Consell que permet la digitalització del procediment del visat Schengen.

Es tracta d’un resultat concret de l’Estratègia Schengen, que la Comissió va presentar el juny del 2021. Les regles que s’han acordat modernitzaran, simplificaran i harmonitzaran els tràmits de visat per als nacionals de països tercers que sol·licitin un visat i per als estats membres que hagin de concedir aquests visats, gràcies a la digitalització.

Actualment els procediments de visat per a l’espai Schengen incorporen molts tràmits en paper, cosa que suposa costos tant per als viatgers com per als estats membres. El procediment per sol·licitar un visat Schengen és diferent en cada estat membre i només alguns d’aquests han digitalitzat parcialment el tràmit. Les etiquetes adhesives de visat també es presten més a la falsificació, el frau i el robatori, de manera que els visats digitals suposaran una millora substancial en aquest sentit.

El Reglament modernitzarà dos aspectes principals del procediment de visat: la digitalització de l’etiqueta adhesiva de visat i la digitalització de les sol·licituds de visat, amb la creació d’una plataforma en línia de la UE per a la sol·licitud de visats.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí.