Fotocòpies i impressions

Preguntes freqüents (FAQs)

Sí, totes les biblioteques de campus disposen de fotocopiadores d'autoservei on pots fotocopiar o imprimir.

Sí, si ets membre de la comunitat universitària d'una altra universitat o usuari/ària expressament autoritzat/da, podràs fotocopiar i/o imprimir, però has de demanar un codi ID al taulell de la biblioteca i carregar saldo amb el número que et facilitem.

Cada còpia en b/n costa 0,033€. Si la còpia és en color el preu és de 0,09€.

Per poder utilitzar les fotocopiadores, has de carregar prèviament saldo al teu compte a través de les màquines carregadores que trobaràs al costat de la fotocopiadora. La màquina accepta monedes i bitllets.

També pots carregar saldo amb targeta de crèdit a través del web http://papercut.udl.cat

A les màquines carregadores, l'import mínim és de 0,10€. Si ho fas a través del web http://papercut.udl.cat, l'import mínim serà de 10€.

Sí, el primer cop que les vulguis utilitzar has de seguir els següents passos:

1. Des de qualsevol fotocopiadora, vincula el carnet UdL al teu usuari i contrasenya de la universitat
    1. NOMÉS, en cas que el lector de targetes de la fotocopiadora NO llegeixi el teu carnet, segueix els següents passos:
      1. Ves a https://papercut.udl.cat
      2. Autentica't amb el teu nom d'usuari i contrasenya de la UdL
      3. Ves a l'opció "Cambiar detalles" del menú de l'esquerra.
      4. Clica al botó "Generar número" per a obtenir un número ID i anota'l. El necessitaràs per carregar saldo mentre no tinguis un carnet nou.
  2. Carrega el teu compte amb saldo a les màquines que trobaràs a la biblioteca. Pots fer-ho amb el carnet UdL o amb el número ID.
  3. Ja pots fotocopiar i/o enviar a imprimir i recollir les còpies a la fotocopiadora amb el teu carnet

Per fotocopiar, segueix els següents passos:

1. Autentica't en qualsevol fotocopiadora amb el carnet de la UdL, o bé amb el teu nom d'usuari i contrasenya de la UdL, o bé amb el número d'ID.
  2. Clica el botó "Utilitza altres funcions del dispositiu" de la pantalla.
  3. Clica el botó "Fotocopiar" que trobaràs al lateral de la pantalla. Veuràs totes les opcions disponibles.
  4. Posa els papers a la safata de dalt o bé aixeca la tapa, si fotocopies part d'algun llibre o revista.

Pots imprimir des dels ordinadors de la biblioteca, o bé enviar a imprimir des de qualsevol ordinador, dispositiu mòbil o tauleta connectada a internet a través del web http://papercut.udl.cat > opció Impressió web.

Podràs recollir el teu document en un màxim de 24 hores a qualsevol fotocopiadora de la UdL.

Per imprimir, segueix els següents passos:

1. Autentica't en qualsevol ordinador de la biblioteca amb el teu nom d'usuari i contrasenya de la UdL.
  2. Envia a imprimir el/s document/s a la impressora alumnes.
  3. Autentica't a la fotocopiadora amb el carnet de la UdL, o bé amb el teu nom d'usuari i contrasenya de la UdL, o bé amb el número d'ID.
  4. Veuràs els treballs pendents d'imprimir.
  5. Clica el botó "Imprimir tot" que trobaràs a la part de baix de la pantalla.
  6. Sortiran els documents impresos per la safata de baix.

Sí, pots enviar a imprimir des del teu portàtil, mòbil o tauleta o des de qualsevol ordinador connectat a internet, siguis on siguis. Per fer-ho:

1. Accedeix al web http://papercut.udl.cat i autentica't amb el teu nom d'usuari i contrasenya
  2. Clica l'opció Impressió web, que trobaràs a l'esquerra de la pantalla.
  3. Segueix els passos i afegeix el/s document/s.

Tindràs 24 hores per recollir-los en qualsevol fotocopiadora de la UdL.