Curioses investigacions científiques a la UE

Descargar pdf

Algunes de les afirmacions que es presenten a continuació poden semblar còmiques o delirants, però corresponen a estudis científics finançats amb fons europeus. Si voleu saber l'origen d'aquestes investigacions, només heu de visitar en enllaç de més informació al final d'aquesta pàgina.

Continuem sentint parlar de totes les coses al·lucinants que la intel·ligència artificial (IA) pot fer per canviar la nostra vida diària. Però què passa amb la nostra vida… d'ultratomba? Ja hi ha chatbots, per què no «deadbots» que simulin els morts? Benvingut al més enllà digital, però vagi amb compte, adverteixen els especialistes en ètica de la Universitat de Cambridge.

Passem de l'esgarrifós al curiós. Gràcies a una nova plataforma web creada per científics de l'Institut Tecnològic de Massachusetts ja podem parlar amb el nostre futur jo. La seva finalitat és fer-nos pensar més en els resultats de les decisions que es prenen al present.

Dues eines d'IA amb dos usos molt diferents. Què podria sortir malament? Doncs bé, els principals experts en IA adverteixen els responsables de la presa de decisions que han d'actuar amb rapidesa davant dels riscos de la IA abans que sigui massa tard.

El futur de la feina ja és aquí

El treball híbrid i a distància han arribat per quedar-s'hi. Però aquesta forma de treball pot fer que siguem menys innovadors i creatius? Es diu que mai no hi ha una segona oportunitat per causar una bona primera impressió, cosa que no deixa de ser vàlida en el cas de les interaccions en línia. La ciència explica com desenvolupar-se amb èxit pel món del treball a distància. Se sent esgotat després de les reunions virtuals? Uns investigadors van presentar una senzilla característica per acabar amb la fatiga per videotrucada. L'amor entra per l'estómac. La pizza podria ser la resposta per promoure el treball en equip a l'oficina? I ja que parlem de l'oficina i dels companys, no presumeixi de com està d'ocupat. Segons un estudi, podria tenir l'efecte contrari i ser contraproduent.

Just el que li va receptar el metge

En un món postpandèmic, el benestar físic, mental i social mai havia estat tan important, fins i tot a la feina. Segons un estudi, en uns minuts podem millorar la nostra salut a l'oficina. No n'hi queda cap altra que passar assegut la major part del dia? Accediu a l'enllaç de sota per conèixer-lo. Es vol mantenir actiu? Quin per lliure. Un estudi afirma que se'n beneficiarà més si fa exercici en solitari. Tot i això, hauria de beure amb la seva parella si vol viure més anys. Els nostres professionals de la salut ens recomanen perdre pes, tenir cura de la nostra alimentació, deixar de fumar i fer una mica d'exercici. Està bé que sigui així, no? Aneu a buscar la font de la joventut a peu o amb bicicleta, autobús, cotxe, tren, avió, vaixell o qualsevol altre mitjà de transport. Viatge si vol sentir-se i semblar més jove. La complexa i polifacètica emoció coneguda com a felicitat sempre és molt esquiva. Un estudi nou examina si la felicitat es pot aprendre. Els diners poden donar la felicitat? Un altre estudi torna a plantejar aquesta pregunta inveterada. Vostè és un jove científic o investigador que vol triomfar en l'àmbit de la investigació científica? La mida importa… de l'equip, és clar. Però com influeix directament la mida de l'equip a l'èxit d'una carrera professional? Pel que fa als científics i investigadors, el públic sembla confiar més en uns que en altres. Tot depèn de l'àmbit científic en què un es mogui. Per cert, un estudi suec afirma que els investigadors poden ser arrogants, massa confiats i creguts. No coneixerà cap investigador així, oi?

Més informació: CORDIS