Exposició bibliogràfica: L'univers jueu de Lleida

Descarregar Pdf

Cartell de l'exposició bibliogràfica L'univers jueu de Lleida

Biblioteca i Documentació obra portes a una nova exposició bibliogràfica: L'univers jueu de Lleida on gaudireu d'un recorregut pel món jueu, amb l'accent posat en el barri de La Cuirassa, el call de Lleida.

En aquesta exposició us convidem a fer un petit recorregut per aquesta comunitat de la ciutat, que fou, després de Barcelona i Girona, la tercera col·lectivitat més important del que avui per avui és Catalunya.

A Catalunya es denominava “call”, com l’espai físic on residien les comunitats hebrees de les ciutats. Només hi havia una excepció: a Lleida se l’anomenava amb una paraula exclusiva, la Cuirassa; les primeres mencions de la qual apareixen en la documentació a partir de mitjan segle XII. Però que en sabem d’aquest barri de la nostra ciutat? I de la seva història? Què menjaven? Com vivien? Quins oficis realitzaven? Quina empremta van deixar?

L'exposició, en la qual han participat les Biblioteques de Lletres i Cappont, la podeu visitar del 6 de març al 14 de juny, a la segona planta de l'Edifici del Rectorat.

També s'ha elaborat una biblioguia on podreu trobar enllaç a la bibliografia exposada i informació detallada d'aquest barri de la nostra ciutat.

 

Passeu i sigueu benvinguts i benvingudes!