Transformació digital: importància, beneficis i polítiques europees

Descarregar Pdf

La transformació digital és una de les prioritats de la Unió Europea. El Parlament Europeu treballa per donar forma a les polítiques que reforçaran la resposta d'Europa a les noves tecnologies i ajudaran a crear noves oportunitats per a les empreses i els negocis. Alguns altres dels seus objectius són donar suport a l'educació digital, oferir formació als treballadors i digitalitzar els serveis públics, alhora que es respecten els drets i valors fonamentals. A més, contribuiran a la transició ecològica europea i la neutralitat climàtica el 2050.

L'Eurocambra va aprovar el maig de 2021 un informe sobre la configuració del futur digital d’Europa en què demana a la Comissió que doni resposta als desafiaments que presenten la transició digital. A més, subratlla que cal aprofitar les oportunitats que presenta el mercat únic digital, millorar l'ús de la intel·ligència artificial i donar suport a la innovació i les capacitats digitals.

Què és la transformació digital?

  • La transformació digital és la integració de les tecnologies digitals a les empreses i el seu impacte a la societat.
  • Les plataformes digitals, l'Internet de les Coses, els núvols informàtics i la intel·ligència artificial formen part de les tecnologies que afectem a sectors que van des del transport a l'energia, sistema agroalimentari, telecomunicacions, serveis financers, producció industrial, sanitat, així com a la vida quotidiana dels ciutadans.

Consulteu aquí l’article complet. Parlament Europeu