Sortir de la crisi més forts i fer una Europa més verda i més digital

Descarregar Pdf

El paquet de tardor del Semestre europeu inclou l’Estudi prospectiu anual sobre el creixement, els dictàmens sobre els esborranys de plans pressupostaris (EPP) de la zona de l’euro per al 2022, les recomanacions estratègiques per a la zona de l’euro i la proposta de la Comissió d’un Informe conjunt sobre l’ocupació.

La Comissió Europea ha posat en marxa el cicle de coordinació de les polítiques econòmiques del Semestre europeu del 2022. El paquet de tardor del Semestre europeu inclou l’Estudi prospectiu anual sobre el creixement, els dictàmens sobre els esborranys de plans pressupostaris (EPP) de la zona de l’euro per al 2022, les recomanacions estratègiques per a la zona de l’euro i la proposta de la Comissió d’un Informe conjunt sobre l’ocupació.

El paquet parteix de les previsions econòmiques de la tardor del 2021, que indiquen que l’economia europea passa de la recuperació a l’expansió però ara es troba amb noves turbulències.

Estudi prospectiu anual sobre el creixement

L’Estudi prospectiu anual sobre el creixement d’enguany dibuixa un horitzó ambiciós per al 2022 en què la UE deixa enrere la gestió de la crisi i se situa en una recuperació sostenible i equitativa que reforça la resiliència de la seva economia. L’estudi també explica de quina manera el Mecanisme de recuperació i resiliència (MRR), l’element central de NextGenerationEU, quedarà més integrat en el nou cicle del Semestre europeu. Això generarà sinèrgies entre aquests processos i evitarà càrregues administratives innecessàries per als estats membres. A més, l’Estudi prospectiu anual sobre el creixement descriu com s’integraran més profundament al Semestre europeu els Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) per tal de proporcionar informació sobre el compliment dels ODS plenament actualitzada i coherent per a tots els estats membres.

El Mecanisme de recuperació i resiliència, amb un pressupost de 723 800 milions d’euros en subvencions i préstecs, tindrà un paper fonamental en la construcció d’una economia resilient que posi l’equitat per davant de tot. Amb les prioritats de la UE integrades en l’MRR, des d’ara el Semestre europeu orientarà més bé els estats membres per dur a terme les transicions verda i digital amb èxit i construir una economia de la UE més resilient.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí