Protecció dels nens i joves que fugen de la guerra d'Ucraïna, energia i dret a reparar

Descarregar Pdf

Els eurodiputats debatran la resposta de la UE a la invasió russa d'Ucraïna. També avaluaran el pla d'acció de la UE per a enfortir la seva política de seguretat i defensa per a 2030, els resultats del Consell Europeu del passat dia 24 i 25 de març i el resultat de la Cimera UE-Xina entre d'altres qüestions.

Guerra a Ucraïna: protecció de nens i joves que fugen de la violència. El ple discutirà el dimarts amb el Consell i la Comissió què pot fer la UE per a protegir els nens que escapen d'Ucraïna, sobretot enfront dels riscos de trànsit i explotació. El dijous votaran una resolució.

El ple debatrà el resultat de la cimera de març amb Michel i von der Leyen. El dimecres, els eurodiputats repassaran la reunió del Consell Europeu de primavera i les seves conclusions amb els presidents Charles Michel i Ursula von der Leyen, i amb Josep Borrell. Declaracions del Consell i la Comissió, sense resolució.

Ronda de preguntes a Ursula von der Leyen sobre els seus dos primers anys de mandat. El dimarts a les 15.00 hores, els eurodiputats interrogaran la presidenta de la Comissió sobre els seus assoliments dels dos últims anys i sobre les seves prioritats polítiques.

Estratègia de seguretat i defensa de la UE: eurodiputats interroguen a Borrell. El dimarts, els eurodiputats preguntaran al cap de la política exterior de la UE, Josep Borrell, sobre l'estratègia de seguretat i defensa de la UE per a la dècada vinent.

Votació de les noves regles per a infraestructures energètiques transeuropees. El ple ha de donar el seu vistiplau a les noves regles per a la selecció dels projectes energètics que poden rebre finançament europeu, en línia amb el Pacte Verd. Debat: dimarts, 5 d'abril Votació: dimecres, 5 d'abril. Procediment legislatiu ordinari, acord en primera lectura.

Canvi climàtic: el PE examina un nou i preocupant informe de l'ONU. Els eurodiputats debatran el dilluns amb la Comissió l'últim informe de l'IPCC, que reclama mesures urgents per limitar l'escalfament global a 1,5 °C. Debat: dilluns, 4 d'abril. Declaració de la Comissió, sense resolució.

Estat de dret a Polònia i Hongria: la resposta de la UE, a examen. El dimecres a la tarda, els eurodiputats avaluaran amb el Consell i la Comissió la seva resposta a la regressió democràtica a Hongria i Polònia. Debat: dimecres, 6 d'abril. Declaracions del Consell i la Comissió, sense resolució.

Dret a reparar: Els eurodiputats presenten les seves demandes. El nou «dret a reparar» ha d'incloure productes duradors susceptibles d'arranjament, un etiquetatge que informi millor als consumidors i l'ampliació de les garanties.

El Parlament debatrà la greu situació de les dones a l'Afganistan. Davant la dràstica deterioració dels drets de les dones a l'Afganistan, els eurodiputats i l'Alt representant de la UE, Josep Borrell, avaluaran el dimarts la situació al país. Debat: dimarts, 5 d'abril. Votació: dimecres, 6 d'abril. Declaració de l'Alt Representant, amb resolució.

El dret a l'asil a la UE. El ple examinarà el dimecres com s'apliquen les regles d'asil a la UE i, en particular, les acusacions sobre infraccions del dret a l'asil i el principi de la no devolució. Debat: dimecres, 6 d'abril. Declaracions del Consell i la Comissió, sense resolució.

Transparència salarial: votació sobre noves per a combatre la bretxa de gènere. El Parlament fixarà el dimarts posició de cara a les negociacions amb el Consell sobre un projecte de llei per a garantir que dones i homes reben el mateix salari pel mateix treball. Votació: dimarts, 5 d'abril. Procediment legislatiu ordinari, primera lectura .

Resolucions sobre drets humans a Guatemala, Rússia i Corea del Nord. El ple debatrà el dimecres sobre qüestions relativa a la democràcia i els drets humans a Guatemala, Rússia i Corea del Nord.

Accés a la notícia completa. Parlament Europeu