Pressupost de la UE per al 2023

Descarregar Pdf

La Comissió ha proposat un pressupost anual de la UE per valor de 185.600 milions d'euros per al 2023, que es complementarà amb uns 113.900 milions d'euros en concepte de subvencions amb càrrec a NextGenerationEU. El pressupost de la UE continuarà destinant quantioses inversions per fomentar l’autonomia estratègica d’Europa i la recuperació econòmica en curs, salvaguardar la sostenibilitat i crear ocupació. La Comissió continuarà donant prioritat a les inversions en els sectors ecològic i digital, alhora que satisfarà les necessitats urgents derivades de les crisis recents.

El comissari Johannes Hahn, responsable del Pressupost de la UE, ha declarat el següent: «Continuem aportant quantitats extraordinàries en concepte de finançament per sostenir la recuperació d'Europa i fer front a les dificultats actuals i futures. El pressupost continua sent un instrument important de la Unió a l'hora d'aportar un valor afegit clar a la vida de les persones. Ajuda Europa a conformar un món canviant, en què treballem junts a favor de la pau, la prosperitat i els nostres valors europeus».

El projecte de pressupost per al 2023, dinamitzat per NextGenerationEU, està pensat de manera que satisfaci les necessitats de recuperació més crucials dels Estats membres de la UE i dels nostres socis del món sencer. Aquests mitjans financers continuaran reconstruint i modernitzant la Unió Europea i reforçant la categoria d'Europa com a interlocutor ferm a escala mundial i soci fiable.

Segons les conclusions del Consell Europeu de 31 de maig de 2022, més endavant aquest any es presentaran propostes addicionals per finançar els efectes de la guerra a Ucraïna, tant a l'exterior com a l'interior, sobre la base d'una avaluació més exacta de les necessitats.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí