Paquet de primavera del Semestre Europeu 2022

Descarregar Pdf

El paquet de primavera del Semestre Europeu de 2022 de la Comissió Europea proporciona als estats membres suport i orientació dos anys després dels primers efectes de la pandèmia de covid-19 i en el context de l’actual invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

Segons les Previsions econòmiques de primavera del 2022, l'economia de la UE continuarà creixent el 2022 i el 2023. No obstant això, encara que l'economia de la UE dóna mostres de resiliència, la guerra d'agressió de Rússia contra Ucraïna ha creat un nou entorn, agreujant els obstacles al creixement preexistent, que abans s'esperava que disminuïssin. També planteja nous reptes per a les economies de la UE en relació amb la seguretat del subministrament energètic i la dependència dels combustibles fòssils de Rússia.

Vinculació del Semestre Europeu, el Mecanisme de Recuperació i Resiliència i REPowerEU

La necessitat de reduir la nostra dependència dels combustibles fòssils procedents de Rússia mai no ha estat més clara. REPowerEU es proposa reduir ràpidament la nostra dependència dels combustibles fòssils russos accelerant la transició neta i unint forces per aconseguir un sistema energètic més resilient i una veritable Unió de l'Energia.

El Semestre Europeu i el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), que constitueixen el nucli de NextGenerationEU, ofereixen marcs sòlids per garantir una coordinació política eficaç i respondre als reptes actuals. El MRR continuarà impulsant els programes de reforma i inversió dels Estats membres per als propers anys. És la principal eina per accelerar la doble transició ecològica i digital i reforçar la resiliència dels estats membres, en particular mitjançant l'aplicació de mesures nacionals i transfrontereres d'acord amb REPowerEU.

Les recomanacions específiques per país adoptades en el context del Semestre Europeu proporcionen orientacions als Estats membres per respondre adequadament als reptes que persisteixen i als nous, i assolir els objectius polítics fonamentals que comparteixen. Aquest any, inclouen recomanacions per reduir la dependència dels combustibles fòssils mitjançant reformes i inversions, d'acord amb les prioritats del pla REPowerEU i el Pacte Verd Europeu.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí