Pagaments immediats

Descarregar Pdf

El Consell i el Parlament Europeu han aconseguit un acord polític sobre la proposta relativa als pagaments immediats, que millorarà la disponibilitat d'opcions de pagament immediat en euros per als consumidors i les empreses de la UE i dels països de l'EEE.

Les noves normes milloraran l'autonomia estratègica del sector econòmic i financer europeu, ja que contribuiran a reduir la dependència excessiva de les infraestructures i les institucions financeres de tercers països. La millora de les possibilitats de mobilitzar els fluxos de caixa aportarà beneficis als ciutadans i les empreses i permetrà que es prestin serveis innovadors amb valor afegit.

Els pagaments immediats permeten a les persones transferir diners en 10 segons a qualsevol hora del dia, també fora de l'horari comercial, i no només dins del mateix país, sinó també a altres estats membres de la UE. L'acord provisional té en compte les particularitats de les entitats que no pertanyen a la zona de l'euro.

D'acord amb les normes que s'han acordat provisionalment, els proveïdors de serveis de pagament, com els bancs, que ofereixen transferències normals en euros, també estaran obligats a oferir el servei d'enviament i de recepció de pagaments immediats en euros. En cas que s'apliquin comissions, no poden ser superiors a les que s'apliquen a les transferències normals.

El Consell i el Parlament han acordat que les noves normes entraran en vigor després d'un període transitori que serà més breu a la zona de l'euro i més llarg als altres països, que necessitaran més temps d'adaptació.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí (Font: Consell Europeu).