Nova Bauhaus Europea

Descarregar Pdf

Els premis de la Nova Bauhaus Europea de 2022 premiaran idees de joves amb talent, així com projectes existents de sostenibilitat, inclusió i estètica que acostin el Pacte verd europeu a la gent i a les comunitats locals.

S’ha obert la presentació de les candidatures als premis de la Nova Bauhaus Europea de 2022. Després de l’èxit dels primers premis, que van rebre més de dues mil candidatures l’any passat, l’edició de 2022 celebrarà nous exemples estimulants de les transformacions que la iniciativa vol fer realitat. Com en la primera edició, els premis de la Nova Bauhaus Europea de 2022 premiaran idees de joves amb talent, així com projectes existents de sostenibilitat, inclusió i estètica que acostin el Pacte verd europeu a la gent i a les comunitats locals.

La comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, ha declarat: «La Nova Bauhaus Europea connecta amb la cultura, l’educació, la ciència i la innovació d’Europa per convertir la promesa del Pacte verd europeu en millores per a la nostra vida quotidiana. Ja tinc ganes de veure com les candidatures d’aquest any fan realitat el bo i millor de la creativitat europea».

Es concediran premis a projectes i idees que contribueixin a aconseguir llocs bonics, sostenibles i inclusius, en quatre categories:

  • Reconnexió amb la natura;
  • Recuperació del sentit de pertinença;
  • Prioritat als llocs i persones que més ho necessitin;
  • Foment d’un pensament integrat, a llarg termini i basat en el cicle de vida en l’ecosistema industrial.

Les categories reflecteixen els quatre eixos temàtics de transformació de la Nova Bauhaus Europea, els quals es van definir en la “fase de codisseny” de la iniciativa, amb la participació de milers de persones i organitzacions que van aportar les seves opinions i experiències. Les candidatures s’avaluaran en relació amb els tres valors fonamentals de la iniciativa: sostenibilitat, estètica i inclusió. S’anima als sol·licitats de tots els estats membres i de tot el món a presentar les seves candidatures sempre i quant les seves idees o projectes estiguin situats a la UE.

Les candidatures podran presentar-se fins el 28 de febrer de 2022 a les 19:00 (hora central europea). S’admeten candidatures de totes les nacionalitats i procedències, sempre que els seus conceptes, idees i projectes es desenvolupin o es trobin físicament a la UE.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí