Micro-MOOC sobre accés obert a través de Twitter en anglès i català

Descarregar Pdf

Biblioteca i Documentació participa, amb 11 universitats més, en l’edició del curs gratuït sobre accés obert que s'impartirà a través de Twitter.

El projecte, coordinat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), planteja una formació de cinc dies de durada, del 22 al 26 d'octubre. S'impartirà diàriament, via @moocmicro en el següent horari:

10:00h en català amb el hashtag #OAMOOC

12:00h en anglès amb el hashtag #OAMOOC18


L'objectiu d'aquest curs és difondre conceptes i nocions bàsiques sobre l'accés obert (open access), amb un llenguatge senzill i divulgatiu, facilitant una visió transversal de bones pràctiques, iniciatives, estàndards i eines per publicar, difondre i preservar tant les publicacions com les dades generades en el marc d'una recerca. Es tracta d’una iniciativa que, tot i que està especialment adreçada a investigadors i estudiants universitaris, és oberta a qualsevol persona que hi tingui interès.


A més de la UdL i de la UOC, en aquest micro-MOOC hi participen la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i la Universitat Jaume I. També hi col·laboren el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), l'Associació Europea d'Universitats (European University Association, EUA), la Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche (LIBER) i SPARC Europe.

Us animem a participar-hi!