La Comissió desemborsa 14 100 milions d'euros en el marc SURE

Descarregar Pdf

Espanya ha rebut 3 370 milions d’euros per sufragar els costos relacionats amb el finançament de les mesures adoptades per preservar l’ocupació durant la pandèmia.

La Comissió Europea ha desemborsat avui 14 137 milions d’euros per a dotze estats membres de la UE amb el setè tram de l’ajuda financera que es presta a través de l’instrument SURE. Com a resultat de les operacions d’avui, Bèlgica ha rebut 2 000 milions d’euros; Bulgària, 511 milions d’euros; Estònia, 230 milions d’euros; Grècia, 2 540 milions d’euros; Espanya, 3 370 milions d’euros; Itàlia, 751 milions d’euros; Xipre, 124 milions d’euros; Letònia, 113 milions d’euros; Lituània, 355 milions d’euros; Malta, 177 milions d’euros; Polònia, 1 560 milions d’euros, i Portugal, 2 410 milions d’euros. Aquesta és la primera vegada que Bulgària i Estònia reben finançament de l’instrument. Els altres deu països de la UE ja s’han beneficiat dels préstecs de l’instrument SURE amb anterioritat.

Aquests nous préstecs ajudaran els estats membres a fer front a l’augment sobtat de la despesa pública necessària per preservar l’ocupació un cop deixem enrere la pandèmia de coronavirus. Més concretament, donaran suport als estats membres a l’hora de sufragar els costos directament relacionats amb el finançament del règim nacional de reducció del temps de treball i altres mesures similars que hagin adoptat en resposta a la pandèmia de coronavirus, també aquelles pensades per als autònoms. Els desemborsaments d’avui arriben després de la setena emissió de bons socials de l’instrument SURE de la UE, que va ser acollida amb molt d’interès pels inversors.

Tenint en compte aquest desemborsament del SURE, la UE ha mobilitzat gairebé 90 000 milions d’euros en préstecs paral·lels. Tots els estats membres de la UE que han demanat beneficiar-se del programa han rebut ja una part de la quantitat sol·licitada o bé la seva totalitat. Aquí podeu trobar una presentació general de les quantitats desemborsades fins ara i també les quantitats totals per a cadascun dels estats membres.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí