Codi de Bones Pràctiques en matèria de Desinformació

Descarregar Pdf

La Comissió publica orientacions sobre com reforçar el Codi de bones pràctiques en matèria de desinformació, el primer en tot el món, perquè esdevingui una eina més eficaç contra la desinformació.

Les orientacions exposen les previsions de la Comissió, fan una crida per a un compromís més fort dels signataris i preveuen una participació més àmplia en el codi. Partint d’un marc de seguiment robust i uns indicadors de rendiment ben clars, els signataris han de reduir els incentius econòmics de la desinformació, capacitar els usuaris perquè participin activament contra la difusió de la desinformació, millorar la cooperació amb els encarregats de verificar dades en tots els estats membres de la UE i oferir als investigadors un marc d’accés a les dades.

«L’amenaça que suposa la desinformació en línia està evolucionant ràpidament i hem de donar empenta a mesures col·lectives per capacitar la ciutadania i protegir l’espai democràtic d’informació. Ens fa falta un codi nou i reforçat perquè les plataformes en línia i altres participants han de plantar cara als riscos sistèmics dels seus serveis i la seva expansió algorítmica; alhora de garantir totalment la llibertat d’expressió, també cal que deixin de ser controlades només per compte propi i de permetre que la desinformació generi ingressos», ha declarat avui la vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová.

«Cal que posem fre a la infodèmia i a la difusió d'informació falsa que posa en perill la vida de la gent. La desinformació no pot continuar sent una font d’ingressos. Hem de veure un compromís més ferm de les plataformes en línia, la totalitat de l'ecosistema publicitari i les xarxes de verificadors de dades. La llei de serveis digitals ens oferirà més eines amb molt de potencial per fer front a la desinformació», ha declarat avui també el comissari del Mercat Interior, Thierry Breton.

Un codi sòlid, estable, i flexible per donar suport a la lluita contra la desinformació

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí