Agressió russa contra Ucraïna

Descarregar Pdf

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, intervindrà avui, dimarts, davant del ple del Parlament Europeu, en el debat sobre la invasió russa d'Ucraïna.

La presidenta del PE, Roberta Metsola, farà una primera intervenció a les 12:30 h. El president Zelenski i el president del Parlament ucraïnès (Rada), Ruslan Stefanchuk, es dirigiran després als eurodiputats, per connexió a distància, si la situació ho permet. A continuació presentaran la visió els presidents del Consell, Charles Michel, i la Comissió, Ursula von der Leyen, així com el cap de la diplomàcia comunitària, Josep Borrell, abans de donar pas als eurodiputats per fer una avaluació de l'atac rus.

Podeu seguir la sessió via EP live i EBS+.

El ple adoptarà una resolució per resumir la seva posició. El resultat final de la votació s'anunciarà a les 16:45 h. Podeu consultar l'agenda completa de la sessió, i el projecte de resolució presentat pels grups polítics.

Concentració en suport a Ucraïna

A iniciativa de la presidenta Metsola, a les 15.30 h., un cop conclòs el debat, hi haurà una concentració d'eurodiputats, personal del Parlament i convidats ucraïnesos a l'esplanada davant del Parlament Europeu a Brussel·les, per mostrar solidaritat amb Ucraïna i la seva població.

Podeu seguir l'esdeveniment en directe via EP Live.

[Font: Parlament Europeu. Nota de premsa. Ref.: 20220301IPR24302]