Acord entre el Parlament Europeu i els Estats membres de la UE

Descarregar Pdf

La Comissió Europea es congratula de l'acord que han arribat avui el Parlament Europeu i els Estats membres de la UE sobre el nou Reglament sobre itinerància. El nou Reglament prolongarà fins al 2032 el sistema actual, segons el qual els ciutadans no poden estar subjectes a recàrrecs per trucades o dades utilitzades durant els seus desplaçaments dins de la UE, i també aportarà nous avantatges.

Els ciutadans podran trucar, enviar missatges de text i utilitzar dades mòbils quan viatgin dins de la UE sense costos addicionals i amb la mateixa qualitat que al seu país; tindran un accés millor a les comunicacions d'emergència, independentment del lloc on es trobin a Europa, i tindran dret a una informació clara quan un servei que utilitzin en itinerància pugui generar costos addicionals involuntaris. El Reglament entrarà en vigor l'1 de juliol del 2022.

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva per a Una Europa Adaptada a l'Era Digital, ha declarat: «Des del 2017 hem gaudit de la fi de les tarifes d'itinerància. Avui ens hem assegurat que puguem mantenir aquests avantatges durant deu anys més per romandre connectats i trucar, enviar missatges de text i navegar per internet sense costos addicionals quan viatgem per la UE. Alhora, amb aquest nou Reglament també millorem la qualitat de la itinerància».

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí